Byfortælling: May og Morten

Attraktive huspriser gav luft til at blive selvstændig

May og Morten Andersen valgte at flytte til Ølgod i 2020 af flere grunde. De boede før i et hus på landet i Thorstrup. De havde brugt mange kræfter på at renovere huset totalt, men selvom der er indkøb tæt ved Thorstrup, kørte de ofte til Ølgod for at handle eller besøge venner.

- Vores ældste, Mathilde fra 2014, ville også meget gerne cykle og gå i børnehave, så vi fandt ud af, at vi faktisk gerne ville bo i en by med gode stisystemer. Så med det hele lagt sammen, så blev vi enige om, at vi ville flytte til Ølgod, så hun kunne få sin skolestart her, fortæller May Kirstine Andersen.

Mathilde går i 0. klasse nu, og familien, som også består af Sofie fra 2017 og lille Povl fra 2020, er flyttet i et dejligt parcelhus på Engdraget i Ølgod.

Ølgod

Skole og børnepasning

Med skole til 9. klasse og et stort udbud af pasning til de mindste, er der styr på hverdags-logistikken i Ølgod. Her er både børnehaver og vuggestue samt dagplejere.

Når skolebørnene er færdige med at gå i SFO, er der også juniorklub som tilbud til 4.-6. klasse.

Det lavpraktiske i hverdagen fungerer bare

Familiens nye hus ligger ud mod et grønt område i byen, og hverdagen glider nemt med sti til skole og børnehave.

- Rent lavpraktisk fungerer det bare. Et godt eksempel er også, at Mathilde går til gymnastik klokken 15. Det kan kun lade sig gøre, fordi hallen ligger lige ved skolen, og SFO-personalet går med over og hjælper med omklædning, trøst, toiletbesøg med videre. Så kan instruktørerne koncentrere sig om gymnastikken, og vi forældre skal blot hente, når det er slut, forklarer May.

Hun tilføjer, at de sjældent har behov for at køre ud af byen, da de kan få alt, hvad de har brug for til hverdagen i byens udvalg af butikker.

- Der er også et godt foreningsliv, men nu er det jo nærmest en hobby i sig selv at have tre børn, så vi kommer nok ikke selv til at gå til noget, før de er lidt større, griner May.

Hun har selv været meget aktiv indenfor amatørteater og regner da også med at engagere sig lokalt, efterhånden som børnene vokser.

May og Morten

Et godt fundament for at blive selvstændig

Morten er uddannet tømrer og bygningskonstruktør og arbejder som projektleder i Filskov. Han har 30 minutter i bil på arbejde, men har mulighed for hjemmearbejdsdage.

May er ergoterapeut og har i sine første seks år som uddannet arbejdet på en afdeling for neurorehabilitering.

- Jeg er dog lige sprunget ud som selvstændig med mit firma ”Sans til samling”. Jeg arbejder med børn, unge og voksne med psykisk udviklingshæmning, fortæller May begejstret.

Hun lægger ikke skjul på, at de lave huspriser har gjort det noget mere trygt at blive selvstændig.

- Vi er ikke bundet op på et kæmpe huslån, som hvis vi boede i Aarhus. Det giver noget luft økonomisk til, at jeg kan være selvstændig og få godt gang i min forretning, siger ergoterapeuten.

Hun har planer om at køre ud til kunderne i begyndelsen, men på sigt ønsker hun sig et lokale i byens sundhedshus.